+31 (0) 6 26 16 40 38 stap-voets@live.nl

Over Stap-voets

wandelingen

blije honden

blije baasjes

dagen hondeweer

Team Stap-voets

Sandra Bastemeijer

Eigenaar en oprichter van Hondenuitlaatservice Stap-voets

Tess van der Leeden

Franchisenemer van Hondenuitlaatservice Stap-voets

Ook erkend stagebedrijf

Hondenuitlaatservice Stap-voets is een erkend stage-leerbedrijf. U kunt dus ook een stagiaire aantreffen tijdens de wandelingen of het ophalen en thuisbrengen van uw hond. Onze stagiaires worden vakkundig opgeleid en begeleid.

Jennifer van Eijk

Sinds januari 2018 in dienst en voornamelijk werkzaam in Maassluis, Maasland, Maasdijk en Schiedam.

Joyce Staarman

Sinds september 2018 in dienst en voornamelijk werkzaam in Maassluis, Maasland, Maasdijk en Schiedam.

Francien Domenie

Sinds november 2018 in dienst en voornamelijk werkzaam in Maassluis, Maasland, Maasdijk en Schiedam.

Ons vervoer

De Stap-voets bussen zijn ingericht volgens alle veiligheidsnormen. Deze zijn vastgesteld door de Nederlandse branche organisatie voor hondenuitlaatservices, HUS Nederland. Ook zijn wij aangesloten bij Dibevo, de branche-organisatie voor hondenpensions, dierenwinkels, etc.

Alle honden worden tijdens de rit (van en naar huis) vervoerd in kennels die in de bus zijn geplaatst. Iedere hond heeft een eigen kennel waardoor veiligheid gewaarborgd is. Er ontstaan hierdoor geen situaties waarin uw hond gevaar kan lopen (bijv door vechtpartijen etc). De kennels zijn voorzien van antislipmatten en bij nat en koud weer zijn er warme kleden aanwezig.

Goed voorbereid op de weersomstandigheden

De bussen zijn voorzien van winterbanden tijdens de wintermaanden, warme kleden en verwarmingselementen voor de honden.

In de zomer hebben we koelmatten en koelelementen. De bussen zijn voorzien van mechanische ventilatoren waardoor er altijd een goede & koele luchtcirculatie in de bus aanwezig is. Warme lucht wordt snel afgevoerd (ook tijdens de warme dagen). Voor honden die moeite hebben met springen of tillen, is er een loopplank beschikbaar.

Hygiëne & veiligheid

Om ziektes en ongedierte te voorkomen wordt de bus dagelijks gereinigd en minimaal 1x per week met een goed en veilig middel ontsmet. Elke maand wordt de bus behandeld met een anti-vlooien- en tekenspray.

In de bus zijn conform de veiligheidsnormen een EHBO verbanddoos en brandblusser aanwezig. Ook extra riemen, schone handdoeken en drinkwater zijn aanwezig.

Sandra Bastemeijer

Eigenaresse hondenuitlaatservice Stap-voets

Stuur een e-mail

+31 6 26 16 40 38

Voor een aantal mensen komt deze naam niet helemaal onbekend voor in ‘dierenland’. Na de MAVO heb ik de opleiding dierverzorging gevolgd en ben daarna 12 jaar werkzaam geweest als dierenartsassistente (paraveterinair) in Vlaardingen. Tijdens mijn werk als dierenartsassistente heb ik de opleiding gevolgd voor hondentrainster bij de Dierenbescherming. Ik ben als hondentrainster 20 jaar actief geweest bij de Dierenbescherming. En heb daarvoor in 2006 een onderscheiding mogen ontvangen namens de Landelijke Dierenbescherming. 

Tevens werk ik freelance voor de Landelijke Dierenbescherming als praktijkdocent en mentor. Ik doceer in het opleiden van hondentrainers door heel Nederland en controleer Dierenbeschermings-hondenscholen door heel Nederland of zij voldoen aan het keurmerk.

Ook heb ik de cursus voor gedragstesten bij Martin Gaus gevolgd. Ik heb met eigen honden veel getraind en daardoor veel geleerd. Met mijn eerste hond heb ik voornamelijk gehoorzaamheidstrainingen gedaan. Maar ook ben ik daarmee naar Oostenrijk geweest voor een lawinetraining die gegeven werd door de bekende Ruud Haak.

De tweede hond (mijn eerste boxer) heb ik getraind tot reddingshond, dit was een èchte uitdaging. Nu heb ik een nieuwe uitdaging en zoek het in een heel andere tak van hondensport. Ik heb ‘weer’ een boxer en ben nu bezig met appèl en manwerk. November 2009 heeft mijn hond zijn VZH-examen behaald en zijn eerste beker gewonnen.

Wilt u meer informatie, of persoonlijk kennismaken?
Stuur dan uw inschrijving of bericht naar Stap-voets.

Opleidingen & Diploma's

Mijn opleidingen en diploma’s op een rij:

 

 • 2011 Bewegingsleer bij honden aan de Martin Gaus Academie
 • 2009 Diploma Erkend Hondenuitlaatservice bij Martin Gaus
 • 2003 Certificaat workshop ‘Gedragstesten’ door Martin Gaus
 • 1996 Keurmeester examens Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 1995 Dermatologie voor Dierenartsassistenten bij PAO Diergeneeskunde
 • 1994 Bijscholing Speltechniek Dierenbescherming
 • 1994 Apotheek voor Assistenten Dierenartspraktijk bij PAO Diergeneeskunde
 • 1993 Bewijs van toelating Paraveterinair door Ministerie van Landbouw
 • 1992 Bijscholing Welpenopvang Dierenbescherming
 • 1991 Docentenopleiding Gehoorzame Huishond Dierenbescherming
 • 1990 Dieren EHBO bij LOI onderwijsinstellingen
 • 1989 Diploma Dierenartsassistente bij Leny Mooldijk

Tess van der Leeden

Franchisenemer hondenuitlaatservice Stap-voets

+31 6 39 00 77 06

Even voorstellen met een klein stukje over mijzelf! Mijn naam is Tess van der Leeden, geboren en getogen in Vlaardingen. Eind 2014 kwam ik in contact met Sandra en na een kort gesprek volgde een meeloop dag. Na die dag had ik kramp in mijn wangen van het glimlachen! Dit wilde ik ook, diende mijn ontslag in bij de dierenwinkel waar ik werkte, kocht een bus en sprong januari 2015 in het diepe. 

Ik ben franchisenemer bij Stap-voets en met mijn bus heb ik mijn eigen klantenkring. Twee maal per dag wandel ik met een groep van maximaal 8 honden in de uitlaatgebieden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Uiteraard heb ik zelf ook een hond! Quinn is een Australian Cattle Dog en wandelt in weer en wind met mij mee. Met grote regelmaat zijn we samen te vinden op het trainingsveld. Eigenlijk vind hij alles leuk maar speuren is toch wel zijn grootste passie! Zo lopen we samen sporen uit, zoeken we naar ‘vermiste personen’, verwijzen we vreemde voorwerpen en zoeken naar geurspecifieke stoffen tijdens detectiewerk. 

Ook vindt ik het erg belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Zo ben ik regelmatig te vinden bij diverse lezingen, workshops en cursussen. Ook mag ik mijzelf sinds 2018 met trots voedingsdaskundige voor honden noemen! U kunt dus ook voor voedingsadvies bij mij terecht!

Wilt u meer informatie, of persoonlijk kennismaken?
Stuur dan uw inschrijving of bericht naar Stap-voets.

Opleidingen & Diploma's

Mijn opleidingen en diploma’s op een rij:

 

 • 2018 Diploma voedingsdeskundige voor honden bij Lotte’s Logica
 • 2017 Lezing Titeren door Tannetje Koning
 • 2017 Lezing voeding door Lotte Botter
 • 2016 Lezing stress door Monique Bladder
 • 2015 Lezing Behavior Adjustment Training door Sonja Verhoef
 • 2015 Workshop Ongewenst drijfgedrag door Mike van der Most
 • 2015 Diploma Erkende hondenuitlaatservice bij Martin Gaus Academie
 • 2013 Certificaat Kynologische Kennis 1 bij Raad van Beheer
 • 2012 Vakopleiding Hondentrimmen bij Trimschool Nederland
 • 2012 Diploma MBO4 Management dierverzorging bij Lentiz Maasland